Si care clocesc nu duc treaba pana la capat. Am avut doua care au cazut closte dar nici una nu a stat pana sa eclozioneze puii. Ultima mai avea vreo 3 zile dar nu a mai vrut sa stea. Oricum si in perioada cat stau closte iasa de pe oua si uita 2 ore sa mai mearga inapoi.
N-am stiut ca ai puica motata si barata ca altfel ti-o ceream de cand a scos-o ma-sa. :))
O fi greu de crezut da' ma chinui de vreo 2-3 ani sa aduc in curte o gaina barata si nu reusesc. Imi place baratul foarte tare insa n-am nici o gaina cu aceasta culoare.
Vezi ca ti-am trimis mail. Imi plac si mie "porumbacele", asa cum le spun bunicii nostri. Cand eram mai mic si ieseau gainile la drum ma uitam la ele si-mi aduc aminte ca nici una nu semana cu cealalta iar aproape in fiecare gospodarie exista cel putin o porumbaca. Fiind pe drum se intalneau cocosii, calcau gainile din vecini iar primavara era o bucurie sa vezi ce-a iesit, cum e la kinder :))
Vazut, raspuns!
Sute de ore am alocat privitului ritualului de hotar al cocosilor la tara.
In fiecare primavara, intr-o gradina imensa a bunicilor mei, se adunau la hotar inca 3-4 familii de gaini ale vecinilor. Cocosul nostru ziceai ca are harta sub aripa, asa stia hotarul gradinii si il apara. Toata ziua cei 4-5 cocosi se urmareau reciproc si se amenintau iar cand prindeau o secunda de neatentie, iute calcau o gaina vecina care, chipurile, se afla intamplator pe acolo. Instinctul insa o mana pe acea gaina spre cocosul pe care il identifica ea ca fiind cel mai potrivit pt. viitorii urmasi.
Cand vedeai cate 40-50 de gaini din familii diferite ziceai ca este curcubeu.
Daca as avea ocazia si eu le-as lasa libere sa le vad cum interactioneaza cu alte familii (desi asta mi-ar aduce o gramada de probleme - boli in primul rand).
si eu am doua puici care ar cam trebui tunse da mi frica sa nu le scot ochii. :))plus ca is foarte mici ca nu o mai crescut si zici ca is pitice , dar mie nu imi pasa ptr ca oua ca orice gaina
Vad ca la tine stau mereu impreuna motatele. La mine cocosul nu are treaba deloc de motata lui,toata ziua alearga dupa alea mari. Daca vreau sa adun oua trebuie sa-i tin inchisi pe amandoi,altfel nu fac nimic!
Cocosul acesta a avut pana acum 3 neveste. Prima a sarit in drum si a fost mancata de un caine(cred eu). A doua se speria foarte usor si zbura foarte bine, a aterizat in gradina vecinilor si acestia si-au insusit-o. Cand am fost sa intreb de ea nu vazusera nu auzisera. Acesta de acum e mai cuminte insa mi-am luat toate masurile de precautie :) Cocosul sta numai cu motata lui, sunt foarte atasati unul de celalalt, nu calca celelalte gaini. E foarte haios in schimb, dimineata merge la cuibare, sta pe marginile lazilor si cheama gainile acolo, daca nu vin se aseaza pe cuib si sta acolo zeci de minute. Tot "ritualul" acesta e zilnic. Atunci cand vine vreo gaina pe cuib sta si o pazeste mereu cu motata langa el :)
Eu i-am tot tuns motul de cand il am, sa se descurce mai bine in curte. Nu cred ca are treaba cu naparlirea, motul creste mereu, cam odata la doua luni il mai tund
Sincer nici nu mai stiu cat de mare trebuie sa fie un cocos italian. La expo erau unii parca umflati cu pompa. Pe langa aia pe al meu pot sa-l numesc lejer italian pitic.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.