Dintre brahme e preferata mea, le pune pe toate la colt mai ales acum dupa ce a murit cocosul brahma. Cocosul pitic se vede sef dar cioroiul italian si metisul wyandotte vin tare din urma. Brahma cel mic ce ti se pare ca e ?
Nu mai am, motatul nu se pune pentru ca sta doar cu perechea lui iar piticul dintr-o data s-a vazut sef peste harem si a devenit prea nesimtit. Imi vine sa-l omor :))
Asa am patit si eu cu cocosul wyandotte,cateva luni a tot schiopat si ii curgea lichid din talpa. L-am tot tratat cu ce am stiut dar nicicum nu si-a revenit. A trebuit sa-l sacrific ca nu mai avea nici o sansa de vindecare,era si f umflat picioru! Acuma o sa tin unul dintre pui.
Eu nu stiu cum oua brahmele altora dar ale mele stau rau de tot la capitolul asta,ma chinui de doua saptamani sa adun sapte oua si inca nu am reusit,am cinci(de la doua gaini)!:(
Asta am auzit si la altii, ale mele primavara oua chiar bine, la o zi sau doua, apoi iarna se apuca iar dar ceva mai rar. Nu primesc concentrate pentru gaini ouatoare si n-au tratament preferential fata de celelalte. Nu stiu explicatia.
Si ale mele beneficiaza de aceleasi conditii ca si celelalte,care oua aproape zilnic! Nu astept sa oua si ele la fel dar parca e prea de tot. Primele oua nici nu cred ca mai sunt bune de pus la incubat dupa atata timp! Vroiam sa le pun la o pitica dar nu stiu ce sa mai fac!
Le-ai prins ? Sunt usoare ? Am avut si eu acum un an probleme cu niste paraziti intestinali dr pana la urma au scapat, nici ele nu ouau prea mult. Le poti da si niste calciu si eventual ceva pentru gaini ouatoate.
Nu sunt usoare,dupa aspectul fizic nu par a avea probleme! O sa incerc totusi sa le dau ceva pt deparazitare. Pt ouat n-are rost,ca daca nu-s eu acasa taicamiu nu le da,ca n-are timp!:)
asa e si al meu dar un sfat, bagat-te singur cu el in boxa si lasa-l sa sara la tine si de fiecare data cand sare da-l pe spate sau punel la pamant si loveste-l rapid da usor incat sa te perceapa superior lui, asa i am facut cocosului meu cu mine nu mai are treaba ii e frica dar celor care intra in curte nu le da pace
Am incercat ceva asemanator anul trecut si la un moment dat ii trecuse. Spre deosebire de atunci cand abia intrai in curte de el, acum doar daca merg pe langa el se infoaie in pene. Cum pe mine ma vede la cateva saptamani pot sa nu-i mai fac nimic, oricum va uita pana data urmatore. Cu bunicii mei in schimb, pe care ii vede zilnic nu are nimic.
Dupa forma par a fi de la dl. Paun.
Ca si gaini de curte, faine.
Ce conteaza e' ca desenul acestei rase face toti banii iar printre gainile din curte sunt ca o pata de culoare.
Exact, ca si gaini de curte le-am luat. Imi place foarte mult rasa si varietatea asta de culoare. Se evidentiaza fata de celelalte dar tot Camuflata e cea mai frumoasa :)
Pentru motat e ca si copilul lui dar cine stie cum intoarce roata :)) I-am tuns motul putin azi si apoi parca se speria de orice, era neobisnuita cu vazutul lumii ceva mai clar :))
fiecare creste ce rasa d pasari doreste.ca mergi cu ele la expo.sau nu are mai putina importanta la inceput.ca sunt sau nu pretentioase implica mai multe aspecte:conditii de crestere,climat,atentia cuvenita si cel mai important provenienta lor.aduci "bolnaviciuni de rasa" asta ai in curte.frumoase sunt toate pasarile,mult noroc!
Avand acest microb de mic, am vrut sa vad cum sta treaba gainile de rasa, mai mult experimental. Fiind la bunicii mei au incercat sa le ofere ce-i mai bun cu sprijinul meu si in timp au prins ei drag de ele. Putinele gaini de rasa din curte au mai mult statut de pet. Cat despre provenienta lor, nu-mi place sa umblu prin targuri, prefer internetul si daca imi place ceva mai bine merg la fata locului. Din fericire pana acum am ales bine sursele cu toate ca, cel putin pe acest site sunt putini crescatori seriosi dispusi sa te ajute macar cu un sfat sau cu un raspuns la o intrebare(chiar daca pentru ei e idioata) venita din partea unui incepator. Eu deocamdata pot sa-i numar pe degetele de la o mana.
pai cine sa te ajute cand unii nici nu deosebesc rasa de varietate dar viseaza cai verzi pe pereti si se dau mari crescatori.vorbesc de linii si ei nu au nici familii de pasari asa cum ar trebuii.este bine ca esti atent in privinta asta
Multumesc. Cand ma hotarasem sa iau primele pasari de rasa, am mai citit despre rase si ma gandeam intre brahma, wyandotte si sussex. Imi place si plymouth dar poate pe viitor. Deocamdata italienele sunt favoritele mele
frumoase ca si combinatie in curte, ma intereseaza de unde ai procurat motzatul barat, am avut si eu gainuse, reusite, deosebite ca si comportament, insa nu am gasit cocos. acum nu mai am si le duc dorul, degeaba am incercat cu alte culori de motate sa completez lipsa, nu au fost la fel si pace.
Nu am avut deloc probleme cu ei, chiar dorm toti 3 impreuna. Cocosul bhd si motatul olandez sunt apropiati ca varsta si au crescut impreuna deci fara probleme. Italianul negru l-am adus cand avea vreo 6 luni, pe atunci cocosul bhd avea 10 luni. A incercat sa se impuna ca orice nou venit dar a renuntat repede imediat ce "brahmoiul" s-a infoiat putin la el. Fiind mult mai mic cred ca a inteles ideea si nu a mai incercat marea cu degetul a doua oara :) In schimb cocosul bhd are o problema cu mine mai nou. De fiecare data cand ma apropii de el e pregatit de bataie.
Curtea e destul de mare si din cate am observat, fiecare cocos cauta sa stea cu gainile din rasa lui, inafara de italianul negru care ar sta si cu ale vecinilor daca ar fi dupa el.
Le voi face si lor niste poze mai bune cand voi avea mai mult timp. Sunt foarte harnice. Cele din poze au unele 2 respectiv 3 ani si oua inca destul de bine iar carnea unui kabir e f buna :)
Multumesc, desi doar cateva dintre ele sunt de rasa. Am avut oaresce emotii cu brahmele. Nu stiam cat de bine se vor adapta la viata "free range" dar pana acum nu au avut nici o problema. Au invatat la fel ca celelalte unde sa mearga in caz de ploi, vant, ninsori, uliu etc. In orice caz anul asta le trebuie un cotet nou
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.